jeroen zomers

Een kijkje in het leven van Jeroen Zomers

Graag nemen we je mee in de wereld van infra en beton. Jeroen Zomers is Bedrijfsleider Aanneming en Bodac binnen Den Ouden Groep en geeft ons een kijkje in zijn leven.

Concrete
;
 • Wie ben je en wat is je functie?
  Mijn naam is Jeroen Zomers, 42 jaar oud en ik ben Bedrijfsleider Aanneming en Bodac binnen Den Ouden. Inmiddels ben ik alweer 13,5 jaar in dienst bij Den Ouden en heb ik diverse functies bekleed. Zo ben ik begonnen als uitvoerder en heb ik vervolgens diverse functies uitgeoefend als calculator, hoofd bedrijfsbureau, projectleider en nu bedrijfsleider.
   
 • Kun je iets meer vertellen over je werkzaamheden binnen Den Ouden?
  Ik ben verantwoordelijk voor de aansturing van teams voor verwerving en uitvoering van projecten voor Infra, betonwegen, civiele betonbouw en Bodac. Den Ouden Aannemingsbedrijf richt zich met name op grootschalige reconstructies en Bodac is partner voor het uitvoeren van historisch vooronderzoek, -archeologie en het opsporen van conventionele explosieven.

  Verder houd ik mij samen met het Management Team bezig met het vormgeven en uitrollen van de meerjarenvisie en de strategie van familie Den Ouden en de directie. Ook het bepalen van inschrijfprijzen, zoeken van strategische partners en opvolgen van verzoeken voor infra gerelateerde oplossingen behoren tot mijn werkzaamheden. Daarnaast ondersteun ik projectteams bij het maken van strategische keuzes en efficiënte inzet met personeel en materieel, waaronder tevens werving en selectie en investeringen  in materieel vallen.
   
 • Heb je voorbeelden van gave projecten?
  In alle functies heb ik, op verschillende manieren, aan diverse mooie projecten mogen meewerken. Vooral de diverse bouwteams waarbij we samen met ons team, de opdrachtgever, stakeholders en omgeving het ontwerp opstellen en vervolgens realiseren vind ik mooi om te doen. Een mooi voorbeeld hiervan is de herinrichting van het centrumplan in Made. Andere voorbeelden zijn van gave projecten zijn:
 • Toverland: Den Ouden Groep heeft bijgedragen aan deze uitbreiding (fase 5) door verschillende landschappelijke gebieden te ontwerpen en te realiseren van het zeven hectare groot pretpark. Hierdoor hebben we inmiddels ook al werkzaamheden uitgevoerd voor de Efteling en gaan we dit na de vakantie weer doen in de vorm van esthetische betonverhardingen.
 • Corio Glana en centrumplan Gulpen zijn projecten waar we veel natuursteen- en waterbouwkundig werk hebben uitgevoerd.
 • Diverse projecten voor ministerie van Defensie waarbij we diverse herinrichting- en nieuwbouwwerkzaamheden verrichten op en aan gevangenissen en vliegvelden. Hier komen veel van onze specialismes samen zoals grondwerk, opsporing van explosieven, sanering, riolering, betonwegen, civiele betonbouw.
 • Prison Haren in Brussel is een heel bijzonder project waar we na de aanleg van het riool nu ook de complete landscaping aan het uitvoeren zijn.
 • Verder hebben we legio projecten met betrekking tot reconstructies met alle disciplines van Den Ouden Groep (afvoeren groen, onderzoek naar archeologie en OOO, inrichting van groeiplaatsen, aanleg riool, aanleg verkeersbruggen en betonverhardingen. Hier ligt ook de grote kracht van ons familiebedrijf.
   
 • Wat maakt het dat is leuk is om bij Den Ouden te (komen) werken?
  Enthousiast groeiend team, veel multidisciplinaire werken waarbij je met meerdere collega’s van andere disciplines samenwerkt. Door de veelzijdigheid aan diensten en specialismen is iedere dag anders wat het werk heel leuk en divers maakt.

Wil je meer weten? Neem contact op met Jeroen Zomers: j.zomers@denoudengroep.com