dag van de bouw nederweert

𝗞𝗼𝗺 𝗼𝗽 𝘇𝗮𝘁𝗲𝗿𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟴 𝗷𝘂𝗻𝗶 𝗻𝗮𝗮𝗿 𝗱𝗲 𝗗𝗮𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗼𝘂𝘄

Kom jij ook een kijkje nemen bij de 'Herinrichting van Centrumplan Nederweert' tijdens de Dag van de bouw?

Concrete

Zaterdag 18 juni 2022 is de Dag van de Bouw! Dé dag waarop je kunt zien wat er allemaal achter de bouwhekken van de mooiste bouw- en infraprojecten gebeurt! Wil je weten hoe het regenwater rond het Centrumplan in Nederweert in de toekomst wordt afgekoppeld in een enorme infiltratiekelder? Kom dan tussen 10.00 en 13.00 uur naar een stand aan de Burgemeester Hobusstraat voor uitleg en een rondleiding.


Initiatief en organisatie

De Dag van de Bouw is een initiatief van de branchevereniging voor bouw- en infrabedrijven, waarmee Bouwend Nederland laat zien hoe belangrijk de bouw en infra is voor Nederland. Het evenement wordt dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd. In 2019 bezochten ruim 77.000 mensen 140 projecten verspreid over heel Nederland. Ook Nederweert staat dit jaar op de lijst van plaatsen waar een werk ‘open huis’ houdt. https://www.dagvandebouw.nl/

Afkoppelen

Projectleider van het Centrumplan, John Metselaars is blij dat de aannemer de deuren opent voor het publiek. “We koppelen al een aantal jaren zoveel mogelijk regenwater af van het gemengd riool. We stimuleren inwoners om hun woning af te koppelen en geven ook zelf het goede voorbeeld. Dit betekent dat we bij nieuwbouwplannen en herinrichtingsplannen het regenwater zoveel mogelijk afkoppelen. Hierdoor leveren we een bijdrage in het voorkomen van verdroging en wateroverlast.

Infiltratiekelder

Onder het toekomstige parkeerterrein aan de Burgemeester Hobusstraat is een zogenaamde watertable systeem aangelegd dat geschikt is voor zwaar verkeer en goed toegankelijk voor inspectie of reiniging. Het regenwater afkomstig van de wegen, parkeerplaatsen en een aantal gebouwen wordt via waterdoorlatende buizen, omhuld met een lavapakket, afgevoerd naar de kelder. Het meeste regenwater infiltreert via de buizen al in de ondergrond. Bij hevige buien kan het regenwater niet snel genoeg via deze infiltratiebuizen infiltreren. In dat geval stroomt het regenwater door naar de infiltratiekelder. Hier heeft het water vervolgens voldoende tijd om in de ondergrond te infiltreren.

Benieuwd hoe dit er in het echt uit ziet? Wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen aan dit project tijdens de Dag van de bouw. 

Datum: 18 juni a.s.
Tijd: 10.00 tot 13.00 uur 
Plaats: Burgemeester Hobusstraat Nederweert


Kom je ook? 

  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Francais