Infratech2023

Move Forward met Den Ouden bij vakbeurs InfraTech 2023

Den Ouden staat van 17 tot en met 20 januari op InfraTech 2023 in Rotterdam Ahoy. Zien we jou daar?

Gratis toegangskaarten
Concrete
;

Den Ouden staat van 17 tot en met 20 januari op InfraTech 2023 in Rotterdam Ahoy. Deze vakbeurs is dé ontmoetingsplaats voor opdrachtgevers, opdrachtnemers en toeleveranciers in de infrastructuur. In lijn met het thema ‘Move Forward’ delen we hier onze laatste innovaties op het gebied van infra, archeologie, explosievenopsporing en bodemverbetering. Leer van onze kennis en move forward samen met ons!

De tweejaarlijkse vakbeurs InfraTech beleeft zijn vijftiende editie en staat dit jaar in het teken van duurzaamheid, circulariteit en klimaatadaptatie. Ook Den Ouden draagt aan deze thema’s een steentje bij. Wij ontwikkelen namelijk oplossingen die bijdragen aan een duurzame leefomgeving. Dat doen we met slimme infrastructurele oplossingen, bodemverbeteraars en circulaire innovaties. Enkele recente ontwikkelingen die wij bij InfraTech presenteren:
 

  1. Toekomstbestendig aanplanten met CirQleaves

CirQleaves is een circulair beplantingsconcept dat de biodiversiteit en luchtkwaliteit van een gebied verbetert. Het concept, ontwikkeld door Den Ouden en idverde NL, bestaat uit bomen en struiken die zijn geselecteerd omdat ze fijnstof afvangen, stikstof en CO2 opnemen en de biodiversiteit verhogen. Bij onderhoud vrijkomend groenafval verwerken we circulair door deze als natuurcompost en biochar weer toe te passen als bodemverbetering binnen het concept. Circulairder dan dat, kan het niet.

Lees meer over CirQleaves
 

  1. SolidGreen: Klimaatadaptieve parkeer- en terreinverharding

Het veranderende klimaat vraagt om een andere benadering van terreinverharding. Waar voorheen functionaliteit van belang was, spelen nieuwe aspecten als klimaatadaptatie, groen en waterinfiltratie een belangrijke rol. Den Ouden en Swaans Infra spelen in op deze behoefte met het concept SolidGreen. Dit concept bestaat uit een SoliDrain verharding met een bodempakket en grastegelsubstraat en zorgt voor waterinfiltratie en -buffering, doorwortelbaarheid, spreiding van verkeerslast en draagkracht. Dit resulteert in een blijvend groene verharding die klimaatadaptief is, hittestress tegengaat en regenwater infiltreert.

Lees meer over SolidGreen


Benieuwd naar deze en onze andere ontwikkelingen op het gebied van infrastructuur?

Je bent van harte welkom bij onze stand 2.507D in Hal 2 om bij te praten en van elkaar te leren.