biobased grondstoffen

Biobased grondstoffen

Voor de makers van morgen.

Neem contact op
Soil
Bio-based
;

Investeren in een biobased economy 

Ontbossing, luchtvervuiling, extreme droogte, stijgende temperaturen op het land en in de zee. De aarde raakt langzaam uitgeput. En er drijft 150 miljoen ton plastic in de zee. Daardoor sterven er elk jaar miljoenen dieren. Het plastic valt uiteindelijk uit elkaar in steeds kleinere stukjes. Die uitermate giftig zijn. Via zeedieren, ons drinkwater, en de lucht, eindigen ze ten slotte in ons lichaam.

Het zijn ontwikkelingen die ons grote zorgen baren. Duurzaamheid is onze tweede natuur. En innovatie zit in ons DNA. Die combinatie zorgt ervoor dat wij vooroplopen in de biobased economy. Hiermee willen we een bijdrage leveren aan een toekomstbestendige wereld.

 

Four R's of sustainability

Bij duurzaamheid draait het om vier basisprincipes: Reduce, Reuse, Recycle, Renew. Oftewel: Verminder de volumes die je gebruikt (reduce). Hergebruik materialen waar mogelijk (reuse). Kies voor gerecyclede materialen, of materialen die je kunt recyclen (recycle). En ga op zoek naar hernieuwbare materialen (renew). En dat is nu net wat wij al meer dan twintig jaar doen. In onze wereld bestaat er geen afval. Circulariteit is het uitgangspunt.

 

Een transitiepartner die jouw overstap naar nieuwe grondstoffen volledig begeleidt

Natuurlijke hulpbronnen, zoals fossiele brandstoffen en delfstoffen zijn eindig. En de gevolgen van de winning en het gebruik zijn desastreus voor natuur en milieu. Volledig overstappen naar nieuwe, lokale, herwinbare grondstoffen is de enige oplossing. Als ketenpartner van de overheid en het bedrijfsleven werken wij aan deze uiterst cruciale grondstoffentransitie.

 

Verklein je CO2 footprint met lokale, biobased bodemverbeteraars

Als het moet, creëren wij een vruchtbare akker in de woestijn. Met onze hoogwaardige bodemverbeteraars optimaliseren we het bodemleven en de biodiversiteit. De RHP-compost die wij uit groene reststromen produceren, is de meest hoogwaardige compost in de markt. Van resthout maken we Biochar. Een houtvezel als veenvervanger voor de substraatmarkt, waarmee we CO2 in de grond opslaan. Wij vervangen het met een vezel van boomschors. Allemaal lokaal geproduceerd. En daarmee van grote invloed op de verkleining van jouw CO2 footprint.

 

Grondstoffen en halffabricaten voor nieuwe materiaaltoepassingen

Een kerstbal gemaakt van dennennaalden. Papier en karton van gras. 3D printdraad, plastic, en leer van bladeren. Composiet plaatmateriaal op basis van natuurvezels. Het is voor ons geen toekomstmuziek, maar dagelijkse realiteit. Want bij ons is innovatie een continu proces. En daarin sturen wij volledig vanuit de wensen van de markt. Want de maakindustrie wil heel graag verduurzamen. En groene eindproducten op de markt brengen. Maar zonder in te boeten op kwaliteit.

 

Behoeften vanuit de markt sturen duurzame innovatie in de keten

Grondstoffen en halffabricaten voor materiaaltoepassingen moeten exact voldoen aan de gevraagde specificaties. Omdat wij de juiste groene reststromen en bijbehorende techniek bij de specificaties van een producent zoeken. Wij innoveren op basis van behoefte. Als marktleider beschikken wij elk jaar over enorme volumes groene reststromen. Hierdoor hebben we altijd de juiste groene reststroom en de gevraagde hoeveelheid tot onze beschikking. Het is de garantie voor kwaliteit en probleemloze schaalvergroting. En daarmee zijn wij een partner die jou leverzekerheid biedt. Elke dag opnieuw.

 

Advies nodig?

Contactpersoon: Den Ouden
Adres: Hermalen 7
5481 XX, Schijndel
Telefoon: +31735431003
Email: info@denoudengroep.com