japanse duizendknoop den ouden

Inname invasieve exoten - Japanse Duizendknoop

De Japanse duizendknoop wordt tot de meest invasieve exoten gerekend. Is de plant eenmaal gevestigd, dan is hij zeer moeilijk weg te krijgen.

Soil
Bio-based
;

De Japanse duizendknoop wordt tot de meest invasieve exoten gerekend. Is de plant eenmaal gevestigd, dan is hij zeer moeilijk weg te krijgen. Door zijn sterke groeikracht worden andere plantensoorten verdrongen. Ook zijn de sterke wortelstokken en stengels van de Japanse duizendknoop zijn in staat om schade te veroorzaken aan gebouwen, leidingen en wegen. Wanneer u deze hebt verwijderd, is het niet de bedoeling dat restanten in het reguliere groenafval terechtkomen. "Maar, waar moet ik ze dan kwijt?" Geen zorgen, dat leest u hieronder.

japanse duizendknoop den ouden

Den Ouden & BraBoB nemen de Japanse Duizendknoop in!

Op onze locatie van Brabob (aan- en afvoer minerale grondstromen) In Sterksel hebben wij de gelegenheid om Grond met Japanse duizendknoop te accepteren. Recent zijn proefnemingen gedaan met verwerking van deze grond en de eerste resultaten zijn veelbelovend!

Om in aanmerking te komen voor verwerking dient sprake te zijn van grond die op basis van milieuhygiënische kwaliteit in aanmerking komt voor hergebruik. De aangeboden grond dient vooraf ontdaan te zijn van het loof van de Japanse duizendknoop. Dit kan eventueel separaat worden aangeboden bij de groenlocatie van Den Ouden in Haps, die daartoe beschikt over een aparte erkenning.

Verwijderen Japanse Duizendknoop

Last van deze invasieve exoot? Trek in het groeiseizoen alle stengels uit de grond, in ieder geval eens per twee weken. Verwijder vervolgens alle wortelresten. Doe je dit niet, is dit al voldoende om uit te groeien tot een nieuwe plant. Gooi de planten zoals gezegd niet bij het groenafval of een composthoop, om verspreiding te voorkomen. Deze plant gaat dan namelijk niet dood en hierdoor bestaat grote kans op verdere verspreiding. Let ook op met maaien; via maaimachines kunnen delen van de plant op andere locaties belanden. 

Advies nodig? U kunt contact opnemen met offertegroenrecycling@denoudengroep.com of met Brabob voor de afzet van grond: 040 - 2055810 of mail naar: info@brabob.nl