mycorrhiza.gif

Den Ouden PHC

We grow soil. Expert op het gebied van bodembiologie, mycorrhiza's, bacteriën en schimmels.

Ga naar PHC
Soil
Bio-based
ferm o feed growsolutions

Wij leveren nuttige bodemschimmels en bodembacteriën en andere middelen die planten weerbaar maken en beter laten functioneren.

De beste gewasbescherming komt vanuit de eigen plantweerbaarheid


Het is met PHC producten mogelijk om drastisch te besparen op bestrijdingsmiddelen, maar ook op meststoffen. De gebruiker haalt minstens dezelfde productie tegen lagere kosten en het gewas is gezonder. De producten van Plant Health Cure dragen daarmee in belangrijke mate bij aan de verduurzaming van de groensectoren. De activiteiten van PHC omvatten projecten van landherwinning tot de teelt van Fusariumvrije bananen, fruitteelt en akkerbouw. 

 

Onze missie

PHC is in het leven geroepen om vanuit kennis en praktijkervaring te werken aan het herstellen van bodembiologie in land- en tuinbouw. PHC stimuleert herstellende landbouw door het creëren van bewustwording door kennisoverdracht en educatie op gebied van bodembiologie.

Daarnaast ontwikkelt PHC nuttige bodemschimmels, bodembacteriën en plantaardige meststoffen die bodemleven stimuleren en planten weerbaar maken. Het doel is om het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en chemie zo ver mogelijk terug te dringen, zonder productieverlies.

Onze visie

PHC is een pioniersbedrijf, met een wetenschappelijk gefundeerde overtuiging over hoe land- en tuinbouw er uit zouden kunnen zien zonder het gebruik van kunstmest en een minimaal gebruik van bestrijdingsmiddelen. Het is een gegeven dat het gebruik van kunstmest automatisch leidt tot het gebruik van bestrijdingsmiddelen.

De beste gewasbescherming komt vanuit de eigen plantweerbaarheid, daarom is een gezonde bodembiologie essentieel voor gezonde gewassen.​ Wij zijn nu verantwoordelijk voor de toekomst van volgende generaties.

plant health cure

Plant Health Cure (PHC)

Plant Health Cure (PHC) is sinds 1 januari 2021 onderdeel van Den Ouden Groep en gevestigd op onze hoofdkantoor in Den Bosch. PHC kenmerkt zich als een informele organisatie met een gemotiveerd team. Een gedreven groep professionals die elkaar ondersteunt en uitdaagt om vernieuwend te denken. 

 

Ga naar PHC
Inschrijven nieuwsbrief 2.png

Inschrijven voor de PHC nieuwsbrief

De nieuwsbrieven van PHC zijn teeltspecifiek. Op dit moment hebben wij nieuwsbrieven voor akkerbouw, fruitteelt, boomkwekerij en (glas)tuinbouw. 

Meld u hier aan voor de nieuwsbrief

Let op! Per 19 juli hebben wij nieuwe telefoonnummers. Kijk op onze contactpagina.

  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Francais