explosievenopsporing in water

Onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten in water

We voeren onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten (OO) op de waterbodem uit.

Vraag offerte aan
Concrete

Bij Den Ouden Bodac hebben we jarenlange internationale ervaring met het opsporen van ontplofbare oorlogsresten (OO) op de waterbodem. Onze opsporingsmethoden zijn technisch geavanceerd en uitermate innovatief.

Wie mogen OO onder water opsporen en veiligstellen?

In veel zeeën en binnenwateren liggen OO vanwege jarenlange militaire conflicten en dumpingen. Het opsporen en veiligstellen van OO in een onderwateromgeving vereist hooggekwalificeerd, gecertificeerd en ervaren personeel. Maar ook geavanceerde apparatuur. Onze duikuitrusting voldoet aan de eisen van de WOD-SOE en IMCA-normen. Ons team van specialisten is uitermate professioneel en heeft jarenlange ervaring met explosievenopruiming. Onze focus ligt altijd op het creëren en waarborgen van veiligheid. Niet meer dan logisch, gezien de aard van ons werk. Uiteraard voeren we al onze operaties uit in overeenstemming met de relevante nationale en internationale regels en normen.

Welke detectiemethoden zijn er voor opsporing van OO onder water?

Met gedegen en gecertificeerd vooronderzoek brengen wij altijd eerst alle verdachte gebieden in kaart. Daarna bepalen we nauwkeurig de locatie van de OO. We beschikken over diverse detectiemethoden voor het opsporen van de OO. Onderwaterdetectie, dieptedetectie, Remotely Operated Vehicles, ook wel ROV’s, of de inzet van duikers. De opsporingsmethode die we kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. Het type explosief dat mogelijk aanwezig is, de diepte, de grootte, en de omstandigheden van het opsporingsgebied.

Meer weten?

Contactpersoon: Dirk van de Vleuten
Adres: Hermalen 7
5481 XX, Schijndel
Telefoon: +31620493928
Email: d.vandevleuten@denoudengroep.com

Let op! Per 19 juli hebben wij nieuwe telefoonnummers. Kijk op onze contactpagina.

  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Francais