BraBob

Den Ouden BraBob

Onafhankelijk kennispartner in het kwalificeren en duurzaam hergebruiken van partijen grond, zand, baggerspecie en granulaten.

Neem contact op
Concrete
Soil

Bij Den Ouden BraBob zijn we een onafhankelijke kennispartner die klanten ondersteunt in het kwalificeren en duurzaam hergebruiken van partijen grond, zand, baggerspecie en granulaten. Hierbij gebruiken we onze expertise op het gebied van vraag en aanbod, wet- en regelgeving, toepassingsmogelijkheden en omgevingsrisico’s. Dit doen wij in alle fases van een project, van het vooronderzoek tot de uitvoering.

Vlekkeloze herbestemming van grondstromen

We ontzorgen klanten in de Benelux en Duitsland in het leveren, accepteren en afzetten van allerlei soorten grondstromen, baggerspecie en granulaten die voldoen aan de juiste kwaliteitseisen. We zoeken naar de meest optimale hergebruiksmogelijkheden van grondstromen en begeleiden vervolgens partijkeuringen, certificatietrajecten en transport. Zo bieden we klanten de zekerheid dat de herbestemming van grondstromen vlekkeloos, zonder stagnatie en conform de vigerende wetgeving verloopt. Met name bij transport over de grenzen is dit een meerwaarde vanwege de Europese afvalwetgeving en nationale milieuwetgeving.

Partner voor Grootschalige Bodemtoepassing

Naast onafhankelijk bemiddelaar in grondstromen zijn wij de partner voor de nuttige toepassing van minimaal 5.000m3 grond of baggerspecie op de landbodem of in oppervlaktewater, ook wel Grootschalige Bodemtoepassing (GBT). Met een GBT geven we invulling aan kostenneutrale gebiedsontwikkeling en bieden we lokale afzetmogelijkheden. Voorbeelden van een GBT zijn een geluidswal, natuurontwikkeling of recreatieve voorziening.

Bestrijden van invasieve exoten

Bij Den Ouden BraBob zijn we bovendien gespecialiseerd in het bestrijden van invasieve exoten. Op een speciaal daartoe ingericht terreindeel op Grondbank De Kempen accepteren en behandelen we grond die besmet is met (resten van) invasieve exoten zoals de Japanse Duizendknoop.

grondbank de kempen

Grondbanken

Bij drie grondbanken in Nederland bieden we een op- en overslagmogelijkheid voor zand, grond, puin en bouwstoffen. Deze bevinden zich in Sterksel, Steenbergen en Helmond.

Meer informatie over onze grondbanken

Let op! Per 19 juli hebben wij nieuwe telefoonnummers. Kijk op onze contactpagina.

  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Francais