bodemverbeteraars den ouden organic

Bodemverbeteraars en bodembedekkers: definities, verschillen en voordelen

Om onze bodem goed en gezond in te richten, gebruiken we producten als potgrond, boomschors, substraten, compost en tuinaarde.

Soil
Bio-based
;

Om onze bodem goed en gezond in te richten, gebruiken we producten als potgrond, boomschors, substraten, compost en tuinaarde. Deze producten worden onderverdeeld in de categorieën bodembedekkers en bodemverbeteraars. Handig, maar wat verstaan we onder bodembedekkers? En wat valt er onder bodemverbeteraars? Hieronder wordt het verschil voor u uitgelegd.

Bodemverbeteraars

Bodemverbeteraars zijn producten die de bodemvruchtbaarheid bevorderen. Ze worden in de bovenlaag van de bodem aangebracht. Voorbeelden zijn substratenbemeste tuinaardekeurcompost en RHP-compost. Door gebruik te maken van gecertificeerde compostsoorten, wordt het organische stofgehalte in de bodem op pijl gehouden en stimuleert dit het bodemleven. Uiteindelijk worden planten en gewassen beter gevoed en ontstaat er een rijke, natuurlijke omgeving. De toepassing van bodemverbeteraars is heel breed: van kleine tuininrichtingen tot het telen van grote hoeveelheden groente en fruit. Nog meer voordelen van bodemverbeteraars:

✔️ Verbetering van luchthuishouding in bodem, wat resulteert in een goede wortelontwikkeling.

✔️ Uitstekende waterbuffering zodat planten altijd toegang hebben tot vocht.

✔️ Langdurige, gelijkmatige afgifte van voedingsstoffen

Bodembedekkers

De naam zegt het eigenlijk al: een bodembedekker is een product wat bovenop de toplaag wordt aangebracht. Concrete voorbeelden zijn houtchips en diverse boomschorsen. Het toepassen van bodembedekkers heeft veel voordelen. Zo beschermt het de toplaag van uitdroging en overmatige verdamping. Tevens gaat het de groei van onkruid tegen en heeft een valdempende werking in toepassingsgebieden als speeltuinen en parken. Naast speeltuinen en parken, worden bodembedekkers gebruikt in voetpaden, rotondes, busbanen en andere non-food omgevingen. 

Wij leveren pure, organische bodemverbeteraars en bodembedekkers voor elk toepassingsgebied. Onze compostsoorten zijn voorzien van het RHP-keurmerk, wat staat voor hoogste kwaliteit! Wij kunnen specifieke mengsels samenstellen, afgestemd op uw gewassengroei.

Vraag hier uw bodembedekker / bodemverbeteraar aan!