Schijndel drone.jpg

Den Ouden Organic

Verwerkt groene reststromen tot 100% circulaire oplossingen voor de potgrond- en substraatsector, de land- en tuinbouw, de openbare ruimte en de energiesector.

Onze segmentenDownload Infographic
Soil
Bio-based

Bij Den Ouden Organic nemen we jaarlijks ruim 450.000 ton groene reststromen zoals hout, gras en blad in. We verwerken dit op dertien productielocaties in Nederland tot circulaire oplossingen voor de potgrond- en substraatsector, de land- en tuinbouw, de openbare ruimte en de energiesector. Een deel van de houtachtige stromen wordt daarnaast gebruikt voor het opwekken van groene energie. Hiermee leveren we een bijdrage aan de energietransitie.

Met onze producten en diensten maken we niet alleen de openbare ruimte klimaatbestendig, maar dragen we ook bij aan de transitie naar minder veengebruik voor de potgrond- en substraatsector en creëren we een gezonde bodem.

 • We hebben jarenlange ervaring met het produceren van substraten die geschikt zijn voor het klimaatadaptief inrichten van groeiplaatsen en zijn een betrouwbare partner in het zo effectief en duurzaam mogelijk inrichten van de openbare ruimte.
 • Met drie verwerkingslocaties voor RHP-compost, acht voor Keurcompost en twee voor Vlaco-compost, zijn wij marktleider die diverse soorten circulaire, veenvervangende grondstoffen voor potgronden en substraten produceert.
 • Met hoogwaardige, circulaire bodemverbeteraars verhogen we de bodemvruchtbaarheid en stimuleren we plantgroei.
Innovatie

Bij Den Ouden Organic zijn we voorloper als het gaat om de ontwikkeling van bodemverbeteraars. We houden de markt nauwlettend in de gaten en zijn in staat om met onze producten en diensten accuraat aan te sluiten bij maatschappelijke behoeftes. Met een eigen in-house laboratorium kunnen we nieuwe productinnovaties analyseren, testen en ontwikkelen en daarnaast bestaande producten verfijnen.

Advies en projectontwikkeling

We zijn al 75 jaar specialist in bodemverbetering. Met deze jarenlange kennis en ervaring geven we advies en ontwikkelen we projecten van a tot z. We kijken samen met onze klanten naar wat hun uitdagingen zijn en maken op basis van de betreffende situatie een passend advies. Een mooi voorbeeld hiervan is dat we een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het King Salman Park in Saudi-Arabië met advies over het verbeteren van de bodemkwaliteit ter plaatse. Ook coördineren we daar het proces van compostering, zien we toe op de kwaliteit van de compost en adviseren we over het gebruik van machines.

Transport en materieel

We beschikken over een hypermodern wagen- en machinepark dat we niet alleen inzetten voor onze eigen projecten en verwerkingsprocessen, maar we ook beschikbaar stellen voor het transporteren van groene reststromen voor derden of voor gebruik op andere project- en verwerkingslocaties. We werken actief aan het verduurzamen van ons materieel en nemen vanaf 2024 groene reststromen in met een volledig elektrische kraanwagencombinatie.

Veelgestelde vragen 

 

 • Kan ik zelf met een vuilniszak of speciekuip compost ophalen op een van jullie locaties?
  Het is niet mogelijk om zelf een speciekuip of vuilniszak vol te scheppen. In het kader van de veiligheid is het niet toegestaan om op het terrein de auto te verlaten. Daarom is het noodzakelijk om met aanhanger langs te komen waarbij deze geladen wordt met de laadschop.
   
 • Kunnen jullie ook producten leveren op locatie?
  Ja, in overleg kan er op locatie geleverd worden met een vrachtwagen.
   
 • Hoe gebruik ik compost?
  Compost kan worden gebruikt als bodemverbeteraar door het direct op de bodem aan te brengen en lichtjes in te werken met een hark of schoffel. Het gebruik van compost verbetert de bodemstructuur, verhoogt het water- en luchtdoorlatend vermogen van de bodem, vermindert de behoefte aan kunstmest en chemicaliën, bevordert de groei van gezonde planten en helpt bij het onderdrukken van onkruidgroei.
   
 • Hoeveel compost heb ik nodig?
  Dit hangt af van de grootte van de oppervlakte waarop de compost gestrooid wordt. Houd rekening met 1 kuub compost voor 25m2 oppervlakte.
   
 • Wanneer zijn jullie geopend?
  Elke dag van 07:00u – 12:30u en van 13:00u tot 17:00u. M.u.v. zaterdagen, zondagen en feestdagen. 
   
 • Is de compost vrij van onkruidzaden en ziektekiemen?
  Doordat tijdens het composteringsproces een hoge temperatuur bereikt wordt worden kiemkrachtige zaden en ziektekiemen gedood. Onkruidvrij is compost echter nooit.
   
 • Kan ik ook contant betalen? 
  Nee, betalingen kunnen alleen gedaan worden via pin of factuur. 
 • Nederlands
 • English
 • Deutsch
 • Francais