explosievenopsporing

Onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten op land

We zijn gespecialiseerd in onderzoek naar ontplofbare oorlogsresten (OO) op de landbodem.

Vraag offerte aan
Concrete

Bij Den Ouden Bodac hebben we jarenlange ervaring in OO-onderzoek op de landbodem.

De Nederlandse bodem zit vol met ontplofbare oorlogsresten (OO), voornamelijk overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog. Hoewel de OO er al jaren liggen, kunnen ze van de een op de andere dag een acuut gevaar vormen. Bijvoorbeeld bij grondwerkzaamheden in de landbouw of bij bouwprojecten. Bij Den Ouden Bodac zijn we gespecialiseerd in en gecertificeerd voor (CS-OOO) het opsporen en veiligstellen ervan.

Wanneer is onderzoek naar OO nodig?

Bestaat er bij voorgenomen (bouw)werkzaamheden een redelijk vermoeden dat er OO in de bodem zitten? Als opdrachtgever ben je dan verplicht om vooronderzoek te doen. Alleen een gecertificeerd bedrijf zoals Den Ouden Bodac mag dit uitvoeren. Zo spelen wij een belangrijke rol in het creëren van een veilig bodem bij veel bouwprojecten.

Wat is vooronderzoek naar OO?

Met vooronderzoek naar OO brengen we verdachte gebieden gedetailleerd in kaart. Dit doen we op basis van historisch onderzoek. Hiervoor raadplegen we verschillende bronnen waaronder de bodembelastingkaart. Het vooronderzoek moet voldoen aan het certificatieschema opsporen ontplofbare oorlogsresten (CS-OOO). We mogen niet starten met de opsporings- en benaderwerkzaamheden als de verdachte gebieden goed in kaart zijn gebracht. Met gedegen vooronderzoek voorkom je daarnaast onnodig kostbaar aanvullend onderzoek.

Oppervlaktedetectie en dieptedetectie OO

Als we alle verdachte gebieden in kaart hebben gebracht, bepalen we nauwkeurig de locatie van de OO. Er zijn diverse detectiemethoden voor het opsporen ervan. Zo heeft Den Ouden Bodac jarenlange ervaring in oppervlaktedetectie en dieptedetectie. De opsporingsmethode die we kiezen, is afhankelijk van verschillende factoren. Het type explosief dat mogelijk aanwezig is, de diepte, de grootte, en de omstandigheden van het opsporingsgebied. Lees hier meer over onze diverse opsporingsmethoden.

Meer weten?

Contactpersoon: Dirk van de Vleuten
Adres: Hermalen 7
5481 XX , Schijndel
Telefoon: +31620493928
Email: d.vandevleuten@denoudengroep.com

Let op! Per 19 juli hebben wij nieuwe telefoonnummers. Kijk op onze contactpagina.

  • Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • Francais